Legalizarea recrutarilor de muncitori asiatici in Romania le permite acum companiilor romanesti de pe piata sa beneficieze de personal bine instruit in vederea desfasurarii obiectivului lor de activitate.

Daca odinioara demersurile pentru a gasi angajati romani dispusi sa lucreze in HoReCa erau destul de anevoioase, din prisma lipsei de experienta in raport cu specificul diferit al restaurantelor, pana la cerintele si asteptarile net superioare posibilitatilor din piata romaneasca a fortei de munca, astazi, personalul asiatic salveaza milioane de firme de la un viitor incert si de la faliment.

Cu ajutorul agentiei noastre de recrutare personal asiatic, Borhan HR, o societate romaneasca poate gasi acum muncitori din Asia, oameni calificati sau necalificati, responsabili, cu o vasta experienta de lucru in domeniu sau usor de invatat si de adaptat fiecarui mediu de lucru in parte. Intregul proces presupune putine eforturi, griji si resurse, este transparent, optimizat corespunzator pe cerintele firmei-mama care initiaza cererea de recrutare a muncitorilor din Asia.

Cum invata bucatarii asiatici sa gateasca bucate romanesti?

In lipsa de personal, multe restaurante ofera inclusiv posibilitatea de a-i perfectiona pe bucatarii asiatici sau cei care cocheteaza cu acest domeniu, acestia avand o capacitate de acomodare si invatare rapida, fiind exact ceea ce un antreprenor isi doreste de la orice proaspat angajat.

Multi dintre cei care ajung sa profeseze in restaurante au in cercul lor de prieteni sau cunostinte oameni de nationalitate romana.

Ca prin urmare, sunt familiarizati cu gastronomia romaneasca.

In plus, circulatia libera dintre diferite state si regiuni le permite astazi inclusiv sa calatoreasca si sa experimenteze noi savori alimentare, insusindu-si in acest fel toate abilitatile necesare pentru a pregati cele mai gustoase bucate romanesti. Se mai stie si ca, gastronomia romaneasca este destul de simpla comparativ cu cea asiatica, asa ca oricine poate invata cu succes tainele meseriei intr-o bucatarie sau un restaurant de prestigiu, cu preparate specifice romanesti.

Iar toate aceste lucruri simplifica procesul de recrutare, care devine unul cat se poate

eficient pentru toti cei care doresc sa angajeze muncitori asiatici.

Ce preparate exotice propun bucatarii asiatici in restaurantele din Romania?

Desigur, asiaticii sunt specializati in propria gastronomie care a devenit tot mai populara si cautata chiar si la noi in tara. Iar bucatarii experimentati din Asia ce ajung in Romania prin intermediul procesului de recrutare Borhan HR cunosc o varietate de retete rapide, mai simple si mai complexe, unele deja renumite, altele noi, gustoase si sanatoase, ce pot transforma meniurile deja existente in restaurante intr-o modalitate prin care acestea isi pot creste portofoliul de clienti.

Principalele preparate pe care bucatarii asiatici le pot propune pentru a fi integrate in meniuri sunt bineinteles cele pe baza de orez, pui, peste sau naut (drept proteine), la care  se adauga condimentele specifice ca: sosul de soia, condimente picante, ierburi aromatice etc.

Este un castig pentru un restaurant sa aduca un bucatar din Asia in bucatarie?

Intotdeauna va fi un castig pentru orice restaurant sa aiba in bucataria sa cel putin un angajat de nationalitate straina, cu atat mai mult cand vine vorba de personal asiatic. Asta pentru ca, la nevoie, preparatele romanesti pot fi diversificate cu un meniu complet nou si revolutionar, originar din Asia si care, de multe ori, ajunge doar sa fie reinterpretat in Romania, motiv pentru care, de exemplu, un turist care a calatorit in regiunea Asiei si care a consumat acelasi preparat in Romania, va remarca unele diferente.

Dar la fel ca si in tara noastra, fiecarei zone ii corespunde un specific gastronomic diferit, deci este foarte probabil ca personalul asiatic recrutat prin intermediul Borhan HR sa cunoasca diferite preparate de care nu s-a auzit in tara noastra, iar asta sa-l faca sa devina o prezenta remarcabila in HoReCa.

Ce spun romanii despre preparatele pregatite de bucatarii asiatici?

Inca din 2018 si pana in prezent, studiile arata ca mancarea chinezeasca si/sau preparatele gatite de asiatici ocupa primele pozitii in topul celor mai cautate preparate din restaurante. Si asta nu e doar pentru unicitatea pe care au abordat-o unele societati alegand sa transforme personalul intr-o prezenta emblematica a restaurantelor, ci si pentru ca s-a dovedit ca asiaticii pun mancarea pe primul loc, oferind o atentie deosebita la modul in care este realizata si pregatita. Totodata, asiaticii sunt populari pentru traiul indelungat si sanatos pe care-l au datorita stilului alimentar, lucru pe care se pune tot mai mult accentul in prezent.

Asa ca, alegand sa recrutezi personal asiatic pentru localul tau din Romania cu ajutorul agentiei noastre, vei avea parte de o varietate de beneficii si de un personal de calitate.